Nå kommer filmen om Moland og French

Hele innspillingen har pågått i hemmelighet. Marius Holst står for regien av filmen. Som har arbeidstittelen
Mordene i Kongo. Filmen skal delvis bygge på Morten Andreas Størknes bok «Et mord i Kongo»  som fikk gode kritikker  da den kom og gir et innblikk i livet til to uortodokse lykkejegerne i Afrika. Filmens manus er skrevet av Nikolaj Frobenius.LES ANMELDELSE AV «Et mord i Kongo» HER

Våren 2009 krysser de to nordmennene Joshua French og Tjostolv Moland grensen til Øst-Kongo. Få dager seinere spres nyheten om at deres innleide sjåfør er funnet drept. Etter flere netter på flukt i den mektige kongolesiske jungelen, pågripes de to og dømmes til døden. Kjent som «Kongosaken» utvikler de skjebnesvangre hendelsene i Kongos jungel seg til en politisk og diplomatisk betent symbolsak som lenge synes uløselig. Nå blir historien spillefilm.

Filmen har planlagt norgespremiere høsten 2018.

Marius Holst sier i en pressemelding i kveld:

«Denne historien spenner over lang tid og utspiller seg bak mange stengte dører. Vi har valgt å la de kjente fakta og et stort research arbeide danne et bakteppe i denne dramatiske fortellingen fra virkeligheten. Publikum vil bli tatt med på en episk reise der karakterene vil komme i fokus. Dette er en fiksjonsfortelling basert på virkelige hendelser.»

Det er produksjonsselskapet Friland som står bak filmen. De skriver at de av respekt for situasjonen til Joshua French har unnlatt å offentliggjøre filmprosjektet tidligere.

Tjostolv Molands mor Mathilde Moland har tidligere gjennom sin advokat bedt om at det ikke lages film av historien før de to evt. kom seg ut av fengselet i Kongo.