Lars von Trier til Cannes med «The House that Jack Built»

The House that Jack Built vil bli vist i hovedprogramet, men utenfor konkurransen.

For noen dager siden hadde Cannes filmfestivals generaldirektør Thierry Frémaux antydet at festivalen skulle løfte på regissørens «persona non-grata» -status frai 2011 etter at von Trier sa i sin typiske provoserende stil under pressekonferansen for
Melancholia, at han hadde nazisympatiser. I går kveld bekreftet Cannes-arrangørene endelig at filmen vil bli vist på festivalens 71. utgave.

Dette blir tiende gangen Lars von Trier er i det offisielle utvalget i Cannes, men hans første gang utefor konkurransen. Regissøren vant Gullpalmen i 2000 for
Dancer in the Dark og hvor Björk ble kåret til som beste skuespillerinne.

The House that Jack Built følger Jack (Matt Dillon) gjennom fem mord som definerer hans utvikling som en seriemorder og som han opplever som en kunstform. Underveis har Jack samtaler med den ukjente Verge (Bruno Ganz). Jacks ofre er spilt av Uma Thurman, Siobhan Fallon Hogan, Sofie Gråbøl og Riley Keough.