Stjernespekket «Wisting» i gang

Nå bekreftes flere skuespillere til serien som kommer på Viaplay og TV3 til neste år.

Wisting blir en av Norges største dramaproduksjoner noensinne. Sven Nordin har allerede blitt bekreftet som William Wisting, og tidligere i år kom det fram at den tidligere The Matrix-stjernen Carrie Anne Moss vil ha en betydelig rolle.

 


Sven Nordin blir politietterforsker

Her er flere av de andre sentrale rollene i dramatiseringen av krimuniverset om William Wisting:

Thea Green Lundberg: Line Wisting

Thea Green Lundberg fikk sitt virkelige gjennombrudd i Okkupert på Viaplay i fjor høst. Nå er hun aktuell som Line Wisting, den 24 år gamle datteren til William Wisting.

– Jeg er veldig stolt av å være en del av dette prosjektet, jeg er heldig som får jobbe med så utrolig dyktige folk. Det er også en stor ære å få jobbe med Sven Nordin, forteller Thea Green.

 

Lars Berge: Benjamin Fjeld

Lars Berge gikk ut fra prestisjetunge The Juilliard School i New York i 2014 – som første nordmann noensinne. Han har hatt hovedrollen i filmen Cherry Pop og er i år aktuell i Magnus på NRK.

I
Wisting spiller han Benjamin Fjeld – en fersk etterforsker i voldsavsnittet, som jobber tett Wisting.

– Å få lov til å være med på en produksjon av denne størrelsen er utrolig spennende, lærerikt og morsomt. Som skuespiller er jeg alltid interessert i hvordan man forteller historier, og på
Wisting-produksjonen er det så mange dyktige mennesker i sving for å fortelle historien på best mulig måte at man lærer noe nytt hver dag, sier Lars Berge.

 

Mads Ousdal: Nils Hammer

Mads Ousdal er en godt etablert skuespiller som er fast engasjert ved Nationaltheatret. Mads har lang erfaring i ledende roller fra både scene-, film- og TV-produksjoner. I Wisting har han rollen som Nils Hammer – en etterforsker i voldsavdelingen.

 

Richie Campbell: John Bentham

Richard Campbell er en britisk skuespiller. Han er mest kjent for sine i seriene
The Frankenstein Chronicles, og
Waterloo Road.

I
Wisting spiller han John – en av to FBI agenter som kommer til Norge for å assistere i etterforskningen, med en stor kjærlighet for kvinner, vin og mat.

 

Gard Eidsvoll: Frank Robekk

Gard Eidsvoll har en omfattende rolleliste fra teater, film- og TV-produksjoner og har også bred erfaring som regissør, scenograf, produsent og manusforfatter. Gard spiller karakteren Frank Robekk – en tidligere kollega av Wisting.

 

Thea Sofie Loch Næss: Linnea

Thea Sofie Loch Næss har tross sin unge alder medvirket i flere filmer og hadde i 2016 en sentral rolle i piloten til den nye HBO-serien
Mogadishu, Minnesota. I TV-serien
Wisting spiller hun Linnea som er blogger og elev på videregående.

 

Ulrikke Døvigen: Christine Thiis

Ulrikke Døvigen har mange års erfaring fra ulike teatre, spillefilmer og TV-serier og kanskje mest kjent som Jentungen i
Jul på Månetoppen. I denne serien spiller hun Christine Thiis, som er politiadvokat og jobber tett med Wisting.

 

Mariann Hole: Sissel

Mariann har bred og lang erfaring som skuespiller og har blant annet vunnet Heddaprisen for sin tolkning av hovedrollen i Frank Wedekinds
Lulu. Marianne besitter rollen som rusmisbrukeren Sissel, og er samboer med Hammer.

 

Cinenord og GoodCo produserer Wisting for TV3, Viaplay og ARD Degeto og serien vil bestå av 10 episoder i første sesong.