«En gang Aurora» er kåret til beste nordiske dokumentarfilm

En gang Aurora vant prisen for beste nordiske dokumentarfilm på Nordisk Panorama i Malmö.

En gang Aurora er historien om den norske pop-sensasjonen Aurora Aksnes, regissert av Stian Servoss og Benjamin Langeland, og produsert av Thorvald Nilsen. En glad trio sier:
– Vi har enormt stor respekt for alle de utrolig gode dokumentarfilmene som produseres i Norden, så det var stort for oss å vinne denne prisen! Pur glede og stolthet, rett og slett. Og vi er veldig takknemlig for alle de fantastiske involverte i prosjektet, ikke minst Aurora selv!!

Pop-sensasjon

Aurora er en popsensasjon fra Os utenfor Bergen. Hun ble oppdaget som 16 – åring, sluttet på skolen og brukte de siste årene av tenårene på å bygge opp en karriere som musikkartist. I 2016 spiller hun 150 konserter for fulle saler over hele verden, men på slutten av året begynner hardkjøret virkelig å tære på henne. Hun er sliten og mangler motivasjon.
Hvordan hun responderer vil definere hennes fremtid som artist. Er det dette Aurora egentlig vil, og har hun nå noe annet valg enn å fortsette?

Prestisjefylt pris

I går kveld vant de den prestisjefylte prisen for beste nordiske dokumentarfilm på Nordisk Panorama, i konkurranse med 13 andre svært sterke dokumentarfilmer. Prisen, som er på 11.000 euro, går til regissørene.

Bergen-team bak filmen

Stian Servoss og Benjamin Langeland er både regissører, fotografer og klippere i En gang Aurora. Benjamin har kjent Aurora fra oppveksten, og det har bidratt til at teamet har oppnådd full adgang. Filmen har allerede vunnet flere priser, blant annet to priser under Gullruten. Den er også tilgjengelig på nrk.no.

Neste uke deltar filmen på DOC Norway i Bergen, et møtested mellom det nordamerikanske markedet og den norske dokumentarfilmbransjen. Hit kommer 16 amerikanske tv-stasjoner, strømmetjenester, filmfestivaler og distributører, blant annet Netflix.