The Cotton Club Encore – Francis Ford Coppolas omarbeidede versjon av filmen er et mesterverk, skriver The Guardian som gir den fem av fem mulige stjerner.

Da The Cotton Club  kom i 1984 fikk den blandede anmeldelser og elendig kinobesøk. Nå har Coppola utvidet det musikalske dramaet. Francis Ford Coppolas viktigste inntektskilde den siste tiden har vært som vinbonde. Og som med en god vin, «har hans film The Cotton Club, først utgitt i 1984 blomstret opp med alderen», skriver The Guardians anmelder Jordan Hoffman.

Cotton Club Encore er en utvidet og omarbeid versjon av originalen.  Musikknumre som ble kuttet i den forrige utgivelsen er hentet inn.

Den stjernespekkede filmen med Richard Gere, Diane Lane, Gregory Hines, Bob Hoskins, Laurence Fishburne og Nicolas Cage har handlingen lagt til Harlem på 1930-tallet og den legendariske Cotton Club som var et samlingsted for musikere og gangstere.

Uenighet on filmen

Da filmen ble utgitt, ble den sett på som et krimdrama som sentrerer seg rundt Geres Dixie Dwyer-karakter. Coppola ville at det skulle  være en historie om to hovedpersoner, en hvit og en svart, og livet deres i og rundt Cotton Club med sine familier. Studioet krevde den gang også at den delen av historien som fokuserte på de afroamerikanske karakterene ble redusert. De tvang Coppola til å minimere Hines karakter og en rekke musikkinnslag. De er gitt større plass i  de  nye utgaven. «Cotton Club Encore er helt fantastisk», skriver Jordan Hoffman.

Cotton Club var en institusjon fra Harlem Renaissance, der Duke Ellington og Cab Calloway (begge er med i filmen) revolusjonerte populærmusikken. Utøverne var nesten utelukkende svarte og klientellet, i det minste i begynnelsen, bare hvitt.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen