Stephen King-skrekkfilmen Doctor Sleep i regi av Mike Flanagan er en av Tarantinos favoritter fra 2019.

Vi vet allerede at Crawl er en av Taranintos favorittfilmer i år. Regissøren hyllet Alexandre Ajas alligatorskrekk for en måned siden og kalte det «imponerende». Å se Scorsese blant favorittene sine er ikke overraskende, men det er desto mer overraskende med Doctor Sleep som ikke klarte å trekke kinopublikum i høst.

Men året er ikke over ennå, og to nye filmer har dukket opp på Tarantinos radar. I følge en tweet fra AwardsAce.com er både Scorseses The Irishman og oppfølgeren til Stephen Kings The Shining på hans toppliste for 2019:

1. The Irishman
2. Crawl
3. Doctor Sleep

Quentin Tarantinos egen Once Upon a Time in Hollywood topper mange lister, nå som kritikere og filmelskere begynner å oppsummere filmårets høydepunkter.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen