Netflix har fått napp hos Steven Spielberg – en av de største talsmennene for kinofilmen. Spielbergs Amblin Partners har signert en flerårig avtale om å lage flere spillefilmer årlig for strømmegiganten.

Opplysningen om den overraskende avtalen ble sluppet i New York Times og Wall Street Journal i dag. Detaljer om avtalen er ikke sluppet, men det vil ikke erstatte Amblins nåværende avtale med Universal Pictures.

Universal har hatt en lang historie med Amblin og distribuerte sine siste filmer, inkludert de Oscar-vinnerne Green Book og 1917. Studioet skal også distribuere Jurassic World: Dominion, som Amblin også produserte, i juni 2022.

– Hos Amblin vil historiefortellingen alltid være i sentrum for alt vi gjør, og fra det øyeblikket Ted og jeg begynte å diskutere et partnerskap, var det helt klart at vi hadde en fantastisk mulighet til å fortelle nye historier sammen og nå publikum på nye måter, sier Spielberg i en uttalelse mandag, med henvisning til Ted Sarandos, en av Netflixs administrerende direktører.

At Netflix fikk napp  hos Amblin skyldes ikke minst størrelsen. Strømmetjenesten har mer enn mer enn 200 millioner globale abonnenter.

 

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen