Ewan McGregor skal kjempe om å bli først til toppen av Everest

Etter å ha satt Star Wars-fansen på plass med uttalelsen: «I don’t want to be rude, but it’s not Shakespeare.», skal Ewan McGregor nå på ta på seg klatreutstyret for å gå helt til toppen i Everest.

Everest skal regisseres av Doug Liman, mannen bak  The Bourne Identity. McGregor skal spille George Mallory, en engelsk fjellklatrer som deltok i de tre første britiske ekspedisjonene til Mount Everest.

I år er det 100 år siden det aller første forsøket ble gjort for å bestige Mount Everest, verdens høyeste fjell. Det dristige forsøket ble gjort av britene George Mallory og Andrew Irvine, men resulterte dessverre i de første elleve dødsfallene på Everest.

Ewan McGregor, Mark Strong og Sam Heughan stiller klokka tilbake til 1921 for å gjenskape den dramatiske klatreturen. Filmen skal skildre besettelsen til den britiske fjellklatreren Mallory (Ewan McGregor) og den eksentriske australske George Finch (Sam Heughan), samt konkurransen mellom de to i jakten på fjelltoppen.

Ultimate eventyrfilmen

Regissør Doug Liman  forteller til Variety at store planer for det som skal bli «den ultimate eventyrfilmen.»

The Bourne Identity endret måten vi filmer biljakter på. Håpet mitt er å gi publikum den samme opplevelsen med en film om det som Mallory og Finch gjennomgår, du får føle hvordan det faktisk er å bestige Everest. Det blir en fantastisk reise for publikum, sier regissøren til magasinet.

Nå er dette ikke første gang det lages filmer om katastrofale klatreturer til Everest. Siste ute var Baltasar Kormákur med Everest (2015) som handler om en katastrofal klatretur i 1996 da åtte klatrere som ble fanget i en snøstorm døde mens de prøvde å stige ned fra toppen.

Her er loggline for den nye filmen:

“1921. Everest er fortsatt den aller siste store, ikke-erobrede utfordringen på jorden. Mange har ofret sunn fornuft og ofte livet i forsøket på å nå sitt fantastiske eventyr. George Mallory (McGregor) blir plukket av den arrogante Arthur Hinks (Strong) fra Royal Geographic Society for å gjøre det umulige. Etter den første verdenskrig er det svekkende britiske imperiet desperat etter en storslått seier, men for Mallory og hans rival, den eksentriske australieren George Finch (Heughan), har utfordringen til Everest ingenting å gjøre med patriotisme, i stedet er det en enestående test av seg selv. ”