Verdenspremiere i dag – Bond-eufori i Storbritannia

I dag er det verdenspremiere på No Time to Die Royal Albert Hall i London. Forhåndssalget for den siste James Bond-filmen hos britiske kinokjeder er det største siden pandemien startet i 2019.

Det blir en storslått premiere. I følge The Mirror skal MGM og filmens produsenter ha satt av 10 millioner pund (115 millioner kroner) til arrangementet. Samtidig kan de glede seg over at kinokjedene Odeon og Cineworld rapporter at filmen får den største åpningen siden pandemien grep tak filmindustrien.

Odeon sa mandag at den har solgt mer enn 175 000 billetter til No Time to Die. Cineworld sier at filmen er det høyeste forhåndssalget siden Marvels superheltfilm Avengers: Endgame i 2019 og melder om at flere forestillinger allerede er utsolgt og at kun to filmer har hatt bedre forhåndssalg de siste fem årene.

Britiske Odeon  melder at billettsalget i september ligger ti prosent over nivåene før pandemien og blir forsterket av etterspørselen etter den 25. Bond-filmen.

Bond tiltrekker seg spesielt eldre kinogjengere.AMC-eide Odeon sier at mer enn en tredjedel av billettene var bestilt av personer over 46 år.