Etter seks års ventetid er det endelig klart for en ny James Bond-film – No Time to Die. Men hva vet vi egentlig om filmen? Her er 007 fakta om det tjuefemte Bond-eventyret.

001: Regissøren

Filmens opprinnelige regissør var Danny Boyle, men han trakk seg rett før innspillingsstart grunnet såkalte «kreative uenigheter». Erstatteren er amerikanske Cary Joji Fukunaga, som blant annet har gjort seg bemerket med TV-seriene True Detective og Maniac. Fukunaga er faktisk den aller første amerikaneren som regisserer en Bond-film (om vi ikke tar med Irvin Kershner, som stod bak den uoffisielle Bond-filmen Never Say Never Again i 1983).

002: Handlingen

I No Time to Die nyter Bond et fredfylt liv på Jamaica. Men han får ikke nyte roen lenge. CIA-kollegaen Felix Leiter ber Bond om å hjelpe ham med å finne en savnet forsker.

003: Skuespillerne

Foruten Craig blir det gjensyn med både Naomie Harris, Ben Whishaw, Rory Kinnear, Jeffrey Wright, Ralph Fiennes og Léa Seydoux. En annen kjenning som returnerer er Christoph Waltz, som for andre gang spiller erkeskurken Ernst Stavro Blofeld. Hovedskurken er imidlertid Safin – spilt av Oscar-vinneren Rami Malek. Foreløpig vet vi lite om denne skurken. Ryktene vil ha det til at Safin er et dekknavn og at Malek egentlig spiller selveste Dr. No, skurken kjent fra den aller første Bond-filmen. Malek selv har verken bekreftet eller benektet ryktene, det eneste han har sagt er at Safin er «ganske unik og veldig sammensatt». Nye Bond-damer blir det også i No Time to Die: Lashana Lynch og Ana de Armas, sist sett i henholdsvis Captain Marvel og Knives Out. Flere andre skuespillere er på rollelisten, deriblant svenske David Dencik som trolig spiller den forsvunnede forskeren.

004: Innspillingsstedene

De fleste av leserne har nok fått med seg at Bond-produksjonen gjorde opptak i Nittedal, Lutvann og Atlanterhavsveien. I tillegg har det blitt gjort opptak på Jamaica, Italia, Færøyene, Cuba, Skottland og England.

005: Bilene

Ingen Bond-film uten heftige kjøretøyer! Aston Martin stiller med hele fire forskjellige modeller i filmen: Aston Martin V8 (for øvrig samme bil Bond kjører i The Living Daylights), Bonds ikoniske DB5, DBS Superleggera og ikke minst Astons nye flaggskip Valhalla.  Også Land Rover/Range rover har med flere modeller.

006: Produktene

Og apropos produktplassering – de nye Bond-filmene har blitt beskylt for overdreven produktplassering. Men det mange kanskje glemmer, er at produktplassering har vært en viktig del av Bond-filmene fra tidenes morgen. Red Stripe, Dom Perignon og Rolex er bare noen av de mange produktene som er med i den første Bond-filmen Dr. No. Det nye Bond-eventyret har Heineken, Omega, Globe-Trotter, Tom Ford, Chopard, Land Rover og Triumph, Bollinger og mange flere som offisielle partnere.

007: Craigs siste?

Ifølge Daniel Craig blir No Time to Die hans siste Bond-film. Men i og med at det ikke har kommet noen offisiell kunngjøring fra verken distributørene eller skaperne, så får vi bare vente og se! Husk at Roger Moore egentlig pensjonerte seg som agent 007 etter Moonraker i 1979, men som historien viser returnerte han til rollen…

No Time to Die har norsk premiere 1. oktober. 

Om forfatter

Morten Steingrimsen jobber som filmjournalist. Han gjør intervjuer for en rekke medier, både for print og TV, og har gjennom en årrekke dekket filmfestivalene Cannes, Berlin, Toronto, Karlovy Vary, Zürich og Venezia. Steingrimsen har intervjuet mange av verdens største skuespillere og filmskaperne, som Brad Pitt, Oliver Stone, Charlize Theron, Dwayne Johnson, Zack Snyder, Tilda Swinton, Sean Penn, Anthony Hopkins, Ralph Fiennes, Robert Pattinson, Olivia Colman, Noah Baumbach og Laura Dern – for å nevne noen. I 2015 skrev Steingrimsen «Den store boken om James Bond», utgitt på Aller Forlag.

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen