Scarlett Johansson og Disney har inngått hemmelig forlik

Disney og Scarlett Johansson har avgjort en juridisk tvist om utgivelsen av Marvel -superheltfilmen Black Widow i et hemmelig forlik.

Johansson saksøkte Disney for to måneder siden og anklaget den for å ha brutt kontrakten hennes da de slapp filmen på Disney+ -tjenesten mens den fremdeles ble vist på kinoer. Hun sa at beslutningen innebar at hun ble fratatt potensiell inntjening.

Klagen hennes ble innlevert i Los Angeles County Superior Court i juli. Der argumenterte hun for at hun ble lovet av Marvel Studios, som eies av Disney, at Black Widow ville være en «kinoutgivelse».Hun sa at hun hadde forstått at dette betydde at et «vindu» av tid ville gå før det ble streamet – en periode som tradisjonelt har varet 90 dager.

Hemmelig avtale

Black Widow, som hadde premiere 9. juli på kinoer og via Disney+. Filmen satte rekord for en utgivelse under koronapandemien den første helgen, og tjente 218 millioner dollar, men billettkontoret falt deretter kraftig.

Detaljer om avtalen mellom Disney og Johansson har ikke blitt avslørt.

«Jeg er veldig glad for at vi har kunnet komme til en gjensidig avtale med Scarlett Johansson om Black Widow,» sa Alan Bergman, innholdssjef i Disney Studios, i en uttalelse. «Vi setter pris på hennes bidrag til Marvel Cinematic Universe og ser frem til å jobbe sammen om en rekke kommende prosjekter, inkludert Disneys Tower of Terror,» la han til.

Johansson sa også at hun var glad for å ha løst sine uenigheter med underholdningsgiganten og gledet seg til videre samarbeid.

«Jeg er utrolig stolt over arbeidet vi har gjort sammen gjennom årene og har hatt stor glede av mitt kreative forhold til teamet,» sa hun i uttalelsen.
Johansson spilte hovedrollen i Black Widow som den russiske snikmorderen som ble Avenger-superhelt av filmens tittel, en rolle hun har spilt i ni Marvel-filmer.

Disputt

Som svar sa Disney den gang at den «hadde fullstendig» overholdt kontrakten hennes.

Det har nå spilt inn mer enn 378 millioner dollar i hele vrden, ifølge filmsporingstjenesten Box Office Mojo.

Filmen genererte også rundt 60 millioner dollar gjennom strømmekjøp de første 20 dagene den ble utgitt, har Disney sagt. Under pandemien valgte flere store Hollywood -studioer å kutte ut kinoer og i stedet gi ut filmer på nettet.

Nå som de fleste kinoer har åpnet igjen, har Disney, sammen med andre giganten Warner Bros, valgt å opprettholde en dobbeltutgivelsesstrategi for sine store filmer ut året.

Johansson toppet Forbes magasins liste over verdens best betalte skuespillerinner i 2018 og 2019, med inntjening før skatt anslått til 56 millioner eller tilnærmet 500 millioner kroner.