Amazon nekter å publisere omtaler av «Maktens ringer»

Den nye Ringenes Herre-serien har fått blandet kritikk. Nå innrømmer derimot Amazon at de ikke godtar flere nye omtaler før det har gått 72 timer.

Ringenes Herre: Maktens ringer er tidenes absolutt dyreste TV-serie, med et budsjett på rundt omkring 10 milliarder kroner for første sesong. Med slike enorme summer er det ikke så rart at Amazon velger å gå ekstra langt for å beskytte investeringen sin, og etter en bølge av negativ omtale har de slettet et hav av anmeldelser og lagt ned en 72 timers embargo på nye.

Det betyr at det i skrivende stund ikke er noe dårligere anmeldelse for Maktens ringer å finne på Amazon eide IMDB enn 6 av 10 mulige poeng. Går man på alternative sider, som f.eks. Rotten Tomatoes finner man derimot en publikumsrangering langt nede på 39%. Og på siden Metacritic.com står det enda dårligere til, med en score helt nede på 2 av 100 mulige.

Amazon begrunner avgjørelsen med at de vil beskytte seg mot internettroll som gir serien ufortjent dårlig omtale, og påstår at de som ikke liker serien må være rasister og kvinnehatere. Men hvis man faktisk leser noen av de negative anmeldelsene fra andre sider, så oppdager man fort at kritikken ikke har noe som helst med hverken kjønn eller rase å gjøre.

Og da det dessuten er en kjent sak at IMDB og andre sider som samler brukerrangeringer er vel så plaget av businessprofiler som er opprettet ene og alene for å gi prosjekter perfekt 10 av 10 score, blir det prekært at ingen av disse må «beskyttes imot».

Uansett kan vi vente et enormt fall i IMDB-score for Maktens ringer så snart fristen er omme. Hvis ikke Amazon fortsetter å beskytte seg naturligvis.