Ramaskrik viser saue-zombiefilm i saue-telt

Ramaskrik filmfestival og Oppdal kino slår til med en unik fårestilling og nær-sau-opplevelse når de viser Black Sheep (2006) under Fjell og Fårikålfestivalen lørdag 8. oktober, to uker før selve festivalen. Saue-zombiefilmen fra New Zealand vises i teltet til NM i saueklipping, og det blir så klart sau blant publikum.

– Dette er jo en drøm jeg har hatt i årevis, sier festivalsjef og tidligere sauebonde Morten Haagensen. Det er etter min mening en moderne klassiker som viser hvor galt det kan gå når man kødder med naturen. Vi spår en magisk og veldig morsom fårestilling, gliser festivalsjefen.
Dette blir et vorspiel til Ramaskrik filmfestival som starter et par uker senere, 20 – 23. oktober.

Rammen er Oppdals årlige Fjell og Fårikålfestival samt NM i saueklipping andre helga i oktober. Etter at konkurransene er over, og sauesaksa er kobla av, omdannes arenaen til kino.

– vi har en mobil 35mm kinomaskin som flyttes fra kulturhuset til teltet for anledningen. Oppdal Sau og Geit er spreke og tar med seg en flokk med sau så publikum får nærkontakt med filmens hovedrolleinnehavere. Vi vet at Oppdalsauen behandles godt så vi er temmelig sikre på at våre ullkledde venner er ekte og snille spæl eller dal og ikke sorte får, sier Haagensen med et fårete smil.

Det hele skjer lørdag 8. oktober kl.20.00 i teltet ved bassenget bak kulturhuset.
– det er helt gratis og alle over 15 år kan delta. Billetter kan hentes via nett og i kulturhuset. Alle som kommer er med i trekningen av et festivalpass til Ramaskrik filmfestival som går av stabelen to uker senere 20. – 23. oktober. – vi sier enkelt og greit god fårnøyelse!

Menneskeetende sauer

There are 40 million sheep in New Zealand and they’re pissed off!
Angus Oldfield er den ikke spesielt hyggelige eieren av Oldfield Ranch. Han har en stor flokk med sauer og en idé om at genmanipulering umulig kan være av det onde – så lenge han tjener penger på det. Uheldigvis går noe fryktelig galt og sauene går fra å være brekende, gressetende dyr til å bli brekende menneskeetende dyr. Og de menneskene som blir bitt av sauene går fra å være mennesker til å bli… saue-zombier.

BLACK SHEEP er filmen hvor sauene endelig får ta hevn og for de mange av oss som har ventet på en slik film er ventetiden nå over. Filmen foregår i vakre omgivelser på New Zealand, spesialeffektene er gjort av de samme folkene som gjorde effektene til Ringenes Herre og resultatet er blitt en frisk, morsom og meget uhøytidelig film.
(Omtale fra norsk distributør Arthaus og TIFF, Tromsø internasjonale filmfestiva