Lucasfilm skroter to planlagte Star Wars-filmer

Det virker mildt sagt vanskelig å få laget en ny Star Wars-film. Variety rapporterer urovekkende nyheter om at både Kevin Feiges og Patty Jenkins’ filmplaner er lagt på hylla.

Akkurat nå er det kun Taika Waititis Star Wars-prosjekt som er under utvikling i studioet.

Jenkins kunngjorde i 2020 at hun skulle regissere det frittstående eventyret Rogue Squadron. Feige, som er stjerneprodusent ved Marvel Studios, har jobbet med en hemmelig spillefilm siden 2019. Men akkurat nå er det pause på med begge filmene «ikke lenger i aktiv utvikling», ifølge Variety.

Nå ligger fansens håp i stedet til Taika Waititi. Regissøren bak filmer som Jojo Rabbit og Thor: Love and Thunder jobber også med sin egen Star Wars-film. Planen er at han også skal spille en birolle. Ingen andre detaljer om hanbdlingen er sluppet.

Andre Star Wars-prosjekter

• Blant Lucasfilms annonserte Star Wars-prosjekter de siste årene, var det også en filmtrilogi signert Rian Johnson. Imidlertid virker han nå mer interessert i å skyte nye «Knives Out»-filmer med Daniel Craig.

• Damon Lindelof skriver en film som skal regisseres av Sharmeen Obaid-Chinoy.

• Og i november 2022 fikk vi vite at regissør Shawn Levy  jobber med en ny Star Wars-film.

Vi håper å ha mer informasjon når Star Wars Celebration starter i april. Disney har satt en utgivelsesdato for desember 2025 for en ny film i Star Wars-universet.