«Tatovøren i Auschwitz» blir tv-serie

Den hyllede romanen av Heather Morris blir serie med Melanie Lynskey og Jonah Hauer-King i rollebesetningen.

Skuespillerne Jonah Hauer-King (fra Disneys kommende Den lille havfruen) og Anna Próchniak (Warszawa 44) spiller hovedrollene når bestselgerromanen «Tatovøren i Auschwitz» blir en tv-serie. Den anerkjente Melanie Lynskey (The Last of Us) spiller bokens forfatter Heather Morris.

«Tatovøren i Auschwitz» har solgt over 12 millioner eksemplarer og fengslet mennesker over hele verden. Boken, som er basert på en sann historie, skildrer hvordan Lale Sokolov ankommer Auschwitz-Birkenau i 1942, hvor han blir tvunget til å tatovere medfanger som er valgt ut til å jobbe seg i hjel i stedet for å bli gasset i hjel.

Han utfører oppgaven sin med mekanisk effektivitet til han blir hodestups forelsket i Gita Furman, en ung kvinne han skal tatovere. Han bestemmer seg for å gjøre alt for at de begge skal overleve leiren. Historien er en historie om hvordan kjærlighet kan overvinne de umenneskelige forholdene i konsentrasjonsleiren.

Jonah Hauer-King, Anna Prochniak, Melanie Lynskey och Jonas Ney spelar i «Tatueraren från Auschwitz». Foto: Viaplay.

– Det er en stor ære å fortelle Lales utrolige historie, som han var så modig å dele. Jeg har den største respekt og beundring for hans evne til å finne menneskelighet og vennlighet på de mest umenneskelige steder, sier Jonah Hauer-King i en pressemelding.

Den seksdelte serien er regissert av Tali Shalom-Ezer og får svensk premiere i 2024 på Viaplay.