Foto: Geir Kamsvåg

Martin Scorsese vil ikke lage flere megabudsjettfilmer

Etter storbudsjettfilmene  «The Irishman» og «Killers of the Flower Moon», lurer mange på hva som blir det neste for Martin Scorsese.

Scorsese slapp nyheten ved en Q&A Jacob Burns Film Center i Pleasantville etter visningen av hans dokumentar om Powell og Pressburger, «Made in England», skriver World of Reels.

Scorsese nevnte at han jobber med en «miniserie» som han ønsker å regissere i sin helhet, i motsetning til «Boardwalk Empire» og «Vinyl» hvor han bare laget pilotepisodene:

– Jeg fant ut at hvis jeg skulle lage en serie, kunne jeg bare regissere pilotepisodene. Med «Vinyl» følte jeg mot slutten av den første sesongen at jeg burde vært mer involvert.

Fra store produksjoner til er intime prosjekter

Scorsese nevnte også at hans filmatisering av Marilynne Robinsons roman «Home» sannsynligvis blir hans neste prosjekt, muligens etter hans planlagte Jesus-film. Han la til at han egentlig ikke ønsker å lage en ny storfilm med hundrevis av statister igjen.

Dette kan bety at «The Wager» og «Sinatra» ikke blir realisert. Scorsese  vurdere i fjor å regissere «The Wager», basert på David Granns bok med samme navn. Filmen ville ha involvert mange krevende vannscener.

Scorsese ser ut til å gå inn i en ny fase av mer intim filmskaping på slutten av sin karriere, noe som kan resultere i svært interessant kino. Han har ikke laget en lavbudsjettfilm siden «Bringing Out the Dead» fra 1999.

Siden 2001 har Scorsese kun regissert storproduksjoner som «Gangs of New York», «The Aviator», «The Departed», «The Irishman», «Killers of the Flower Moon» og «The Wolf of Wall Street». Alle har blitt godt mottatt og fått mange Oscar-nominasjoner, men det virker som om han nå er ferdig med denne fasen av karrieren.