«Skolen med de magiske dyrene 2» -En jubileumsmusikal med overraskelser

4
Total vurdering

Østre skole feirer sitt 250-årsjubileum, og elevene har bestemt seg for å sette opp en musikal i den anledning. Den sjefete rektoren tror de øver inn hans versjon, men i virkeligheten lager elevene sin egen musikal, godt hjulpet av sin lærer, frøken Cornfield.

PÅ KINO FRA 6. SEPTEMBER: Ida og Benni har med seg sine magiske dyr – en rev og en skilpadde – som de har fått tidligere. Nå dukker magikeren Mortimer Morrison opp igjen, og Jo får en pingvin, mens Anna Lena får en kameleon. Disse talende dyrene fungerer som en slags sjelevenner, ment for å hjelpe og oppmuntre barna. Likevel viser det seg at den bråkjekke pingvinen heller skaper problemer for Jo enn å hjelpe ham. Jo er interessert i Ida, men den bortskjemte rivalinnen Helene har andre planer, og pingvinen lar seg bestikke med sild.

School of Magical Animals 2 | June 7, 2024 (United States) Summary: The students of the school of magical animals want to perform a musical for the school's anniversary. Will the rehearsals end in chaos or will the class pull together? And what's up with the... Read all
Countries: GermanyLanguages: German

Konflikt og kaos på scenen og i skolegården

Samtidig foregår det mystisk graving i skolegården om natten, noe rektor vil ha en slutt på. Han beordrer vaktmesteren til å finne ut hvem som står bak. Ida har regi på musikalen, men Helene har tilrevet seg den kvinnelige hovedrollen uten audition og truer med å ta Jo, som har den mannlige hovedrollen, fra Ida. Oppmuntret av sin kameleon synger Anna Lena det hun tror bare er for dyret sitt, men Ida og Benni oppdager at hun har en nydelig stemme og ønsker å bruke henne i hovedrollen i stedet for Helene. Dette fører til konflikt og kaos, men det meste faller på plass når alle velger å stå sammen. Gravingen får også sin forklaring, og det hele flettes inn i den pågående forestillingen for foreldre og byens borgere.

Godt tilpasset norsk versjon

Filmen er en tysk produksjon, men den er godt tilpasset norsk publikum med dubbing som stort sett fungerer bra, og norske tekstplakater har erstattet de tyske på en smidig måte. Selv om filmen starter noe masete og overspilt, roer den seg etter hvert, og spesielt de unge skuespillerne leverer solide prestasjoner innenfor sin sjanger. Filmen bygger på en av bøkene i Margit Auers bokserie, og det er vanskelig å unngå sammenligninger med J.K. Rowlings «Fabeldyr og hvor de er å finne», selv om den serien er mer fantastisk og dyrene spiller en større rolle.

Det er omtrent et år siden den første filmen med «Skolen med de magiske dyrene» ble lansert i Norge. Dette er trolig ikke en film for de aller yngste, men målgruppen er først og fremst skolebarn. Her er det elementer av mobbing, rivalisering, sjalusi og kjærlighet, og filmen avsluttes med et tydelig hint om at neste film vil foregå i kjærlighetens by: Paris.

4
Total vurdering