Kjærlighet

Dag Johan Haugeruds «Kjærlighet» åpner BIFF

Jubileumsutgaven av BIFF åpner 16. oktober med norgespremieren av Dag Johan Haugeruds «Kjærlighet», et humanistisk drama om kjærlighet og godhet fra en av våre største filmskapere.

«Kjærlighet» får sin verdenspremiere på filmfestivalen i Venezia 6. september som første norske film i denne konkurransen siden 1986. Filmen er en frittstående film i trilogien som også omfatter «Sex» og «Drømmer», og er et drama med fokus på velskrevne dialoger og en fordomsfri utforskning av menneskelig natur.

– Dag Johan Haugerud er en av våre fremste filmskapere, og hans unike og ambisiøse trilogi mangler sidestykke. Det er få som er bedre til å beskrive mellommenneskelige relasjoner. Vi gleder oss til å kunne stå for den norske premieren, og la publikum bli omfavnet av «Kjærlighet» , sier Kristian Fyllingsnes, festivalleder i BIFF.

Haugeruds «Sex» er Norges kandidat til Nordisk Råds filmpris, og fikk prisen for beste regi og beste manus for «Sex» under årets Amanda.

– Jeg gleder meg veldig til at «Kjærlighet» skal få sitt første møte med et norsk publikum på BIFF, en festival for og av filmelskere, sier regissør Dag Johan Haugerud.