Ian McKellen tilbys Gandalf-rollen i nye «Ringenes Herre»-filmer

Sir Ian McKellen, en av vår tids mest anerkjente skuespillere, er kanskje mest kjent for sin ikoniske rolle som den godhjertede og kloke trollmannen Gandalf i «Ringenes Herre» og «Hobbiten»-filmene.

Nå ser det ut til at vi kanskje vil få se ham gjenskape denne karakteren igjen. I et intervju med The Big Issue bekrefter McKellen at han har blitt kontaktet om å spille Gandalf på nytt:

– «Entusiasmen for «Ringenes Herre» ser ikke ut til å avta… Jeg kan ikke si mer enn det. Jeg har bare fått beskjed om at det kommer flere filmer, og at Gandalf vil være med, og at de håper jeg skal spille ham.»

Det er verdt å merke seg at McKellen nevner «filmer» i flertall. Til nå har den eneste annonserte nye filmen vært Andy Serkis’ «The Hunt for Gollum», som er planlagt utgitt i 2026. McKellens kommentar kan dermed indikere at Gandalf også vil ha en rolle i denne filmen, noe som ikke vil overraske de som kjenner Tolkiens verk.

Spørsmålet gjenstår imidlertid om McKellen vil være i stand til å ta på seg rollen igjen. Han er nå 85 år gammel og falt tidligere i år fra en teaterscene i London. McKellen er selv klar over tidens gang og understreker at produksjonen må «skynde seg»:

  • «Når blir det? Jeg vet ikke. Hva er manuset? Det er ikke skrevet ennå. Så de må skynde seg.»