Daniel Day-Lewis gjør comeback som skuespiller

Daniel Day-Lewis ville slutte å spille helt etter Paul Thomas Andersons «Phantom Thread». Nå gjør han comeback som skuespiller– 7 år etter sin «siste» film.

Du skal aldri si aldri i showbusiness. Daniel Day Lewis hadde sluttet som skuespiller mellom 1997 og 2000 da Scorsese klarte å overbevise ham om å komme tilbake med «Gangs of New York».

Han er den mannlige skuespilleren som har vunnet flest Oscar for beste mannlige hovedrolle, med tre seire, den siste for «Lincoln». Etter 2017s ‘Phantom Thread’ var han fast på at det ville bli hans siste filmrolle og sa offisielt farvel og takk til fansen. I stedet ville han vie tiden sin til skomakeri.

Det var mye spekulasjoner om han ville holde det denne gangen. Hvis du var en fan, kunne du alltid drømme. Men nå gjør han comeback og sønnen Ronan Day-Lewis debuterer med spillefilm. Han er også en maler som for tiden har en utstilling i Hong Kong.

Filmen «Anemone» som Daniel skriver sammen med sønnen skal utforske familieforhold, spesielt mannlige familieforhold som far, bror og sønn. Sean Bean, Samantha Morton og Safia Oakley blir med Daniel Day-Lewis i rollebesetningen.