Strålende Madagaskar

I den tredje installasjonen av Madagaskar-serien, møter vi nok en gang løven Alex og vennene hans, som denne gangen lengter tilbake fra Afrikas kontinent til kjendistilværelsen i Central Park dyrehage.

Ffilmen er ladet med visuelle og verbale poenger som sørger for at både foreldre og barn, og de midt i mellom, blir underhodt i gode halvannen time.

Savannedyrene sløser bort lite tid før de havner i Monte Carlo og en obligatorisk biljakt, spekket med filmreferanser hvor
Flåklypa Grand Prix kan synes å være en, og omringet av et sterk galleri av bikarakterer ender de fort opp som europas mest ettersøkte i det de rømmer med et dyresirkus som rent tilfeldig skal til New York – med tog.

All logikk og en litt forutsigbar andreakt til side, det er en vellykket og morsom film, hvor 3D og slapstick er velintegrerte virkemidler og ikke anmassende erstatninger for et dårlig utgangspunkt, slik situasjonen av og til er i animasjonsfilm, og spesielt i oppfølgere.

Filmen ble sett på originalspråket.