Nervepirrende kapring i Venezia

Søren Malling og Pilou Asbæk har hovedrollene i filmen hvor handlingen foregår på et kapret skip utenfor Somalias kyst og hvor rederiet må forhandle med gisseltagerne for å få frigitt båten og mannskap.

Filmen er spilt inn på location i Mogadishu i Kenya.

– Det var viktig for meg å spille inn på stedet, det gir en helt annet nerve og troverdighet enn en studiofilm, sier Tobias Lindholm til Cinema.

– Båten som vi brukte og mannskapet om bord hadde tidligere vært kapret. De somaliske kaprerne i filmen er somaliske flyktninger i Mogadishu og våpnene som brukes filmen er ekte beslaglagte våpen utlånt fra det lokale politiet.

Vakter under innspillingen

Noen enkel innspillingen ble det ikke.  Båten lå i havn hver natt, for så å gå ut i havet på dagtid med væpnede vakter om bord i de fire ukene innspillingen pågikk.

– I ettertid så jeg et kart hvor alle kapringen som hadde vært i innspillingsområdet  var merket av. Hadde jeg sett det på forhånd er det ikke sikkert det hadde blitt noen innspilling der.

Innspillingsstedet gjorde også at forsikringsselskapene ikke var spesielt interessert i oppdraget. Selv valgte han å ikke forsikre seg for å holde kostnadene nede.

Kapringen er Tobias Lindholms andre spillefilm som regissør. Han brakdebuterte med
R i 2010, men er ellers mest kjent som manusforfatter. Blant annet har han vært med å skrive manuset til 20 episoner av
Borgen, Thomas Vinterbergs
Submarino og
Jakten som ga Mads Mikkelsen Gullpalmen for beste skuespiller i Cannes