Fort glemt

Etter suksessen med
Til siste hinder kommer Kathrine Haugen nå med en oppfølger
Skvis. Igjen er det jenter og hester i Helgeland. Denne gangen er jentene blitt et par år eldre og guttene er blitt vel å interessante som hestene. Det handler og forelskelse, vennskap og de første opplevelsene med litt for mye alkohol. Det handler om å teste ut både egne og andres grenser.

Vi møter igjen de fire jentene fra
Til siste hinder. Hestene kommer i bakgrunnen når guttene dukker opp  livet deres. Det blir rivalisering og intriger som går på vennskapet løs. Det er amatører i alle rollene og skuespillerprestasjonene er nokså varierende, men de sjarmerer til tross for de ikke har fått all verdens manus å jobbe med.

Det mest imponerende med filmen er hva filmskaperen har greid å få til med et lite budsjett. Manuset derimot kunne like godt vært hentet fra en ukebladsnovelle for jenter som nettopp har nådd tenårene.

Men mest sannsynlig er dette en film som vil går hjem i målgruppen jenter 12- 16. For oss andre blir lysten til å legge ferieturen Helgeland atskillig sterkere. Vakkert landskap og foto gjør filmen til utmerket turistreklame – i en film som er fort glemt.