Tynn suppe

 I den første
Taken-filmen i 2008 møtte vi Liam Neesom som CIA-agenten gikk etter den albanske mafiaen som hadde kidnappet hans datter.. Han gikk etter dem, fant dem og drepte dem. Telefonsvarerbeskjeden hans i filmen ble legendarisk blant fansen. Filmen ble en uventet stor suksess, noe som til dels skyltes oppmerksomheten i media rundt unge kvinner som ble bortført  på Balkan og tvunget ut i prostitusjon.

Den uunngåelige oppfølgeren er her nå. Nå er albanerne ute etter hevn. Og situasjonen  settes på hode. Under en familieferie blir både Bryan (Liam Neesom) og kona tatt i fange. Nå er det datteren som må  hjelpe dem til å slippe unna albanernes hevn.

Dessverre er  oppfølgeren atskillig svakere enn eneren og Liam fire år eldre og noen kilo tyngre. I mangel av et skikkelig manus har filmskaperne lasset på med voldsscener. Her er stupide granatkastingsscener og slåsskamper som fremstår helt latterlige. Så når Liam  Neesom rydder opp i beste James Bonds-stil tror vi helt på den halvfete helten.

Taken 2 er en usedvanlig tynn suppe. Forhåpentligvis slipper Liam Neesom å kaste bort sitt talent på
Taken 3.