Filmfestivalen i Berlin reduseres på grunn av pandemien

Filmfestivalen i Berlin vil gjennomføres som et personlig arrangement, om enn med kapasiteten på kinoer redusert til 50 prosent. Festivalen vil også foregå over færre dager – og uten fester eller mottakelser.

Datoene for festen har også blitt justert. Den 72. Berlinale vil bare foregå fra 10. til 16. februar, i stedet for i hele 11 dager frem til 20. februar som tidligere planlagt.

«Etter nylige avgjørelser fra den føderale regjeringen og Berlin-senatet, har de tidligere utviklete hygiene- og sikkerhetstiltakene blitt gjennomgått igjen, slik at 2022-festivalen kan organiseres som et personlig 2G-pluss-arrangement (ekstra maske- og testkrav) «, sa festivalen i en uttalelse i dag onsdag.

«Berlinalen har utviklet et nytt konsept slik at det kan flagge kulturen ettertrykkelig, selv i disse tider med pandemi. Fokus i år vil derfor være på kinovisninger i Berlinale-lokalene. Publikums helse og sikkerhet under alle arrangementer og streng overholdelse av gjeldende hygieneforskrifter forblir toppprioritet.»

Festivalen starter som planlagt 10. februar med en åpningsseremoni på Berlinale Palast. Deretter vil filmteam frem til 16. februar presentere filmene sine personlig for publikum og akkreditert publikum på premierene på de ulike Berlinale-kinoene. Det vil være røde løpere i nærvær av media og akkrediterte gjester sammen med fotooppslag for individuelle filmer.

Filmmarkedet som er en viktig del af festivalen er kansellert og vil nå foregå online.

Prisutdelingen finner sted 16. februar.