«Peter von Kant» av François Ozon åpner Berlinalen

Den 72. utgaven av Berlin International Film Festival åpnes av Peter von Kant av François Ozon. Filmen med Denis Menochet, Isabelle Adjani og Hanna Schygulla i hovedrollene får verdenspremieren 10. februar 2022 på Berlinale Palast.

Kunstnerisk leder Carlo Chatrian beskriver  Peter von Kant som «en teatralsk tour de force rundt konseptet lockdown. I hendene på Ozon blir kammerspillet den perfekte beholderen for kjærlighet og sjalusi, forførelse og humor – ja, alt som gjør livet og kunsten så sammenfiltret.»

Peter von Kant er en fri tolkning av Rainer Werner Fassbinders mesterverk Die bitteren Tränen der Petra von Kant (1972). Ved å gjøre karakteren til Petra von Kant om til en mann og en filmskaper, spilt av Denis Menochet, hyller François Ozon ikke bare den originale filmen, men til Fassbinder selv, og ved å gjøre det leverer han også med sin vanlige ironi en veldig personlig , lekent selvportrett, skriver festivalen i sin omtale.

François Ozon er tilbake i Berlinale-konkurransen for sjette gang – 20 år etter at hans rollebesetning som ensemble vant en Sølvbjørn for enestående kunstnerisk bidrag med  8 kvinner (8 Femmes), som også vises i år som en del av Homage til Isabelle Huppert. I 2019 ble Ozon belønnet med Sølvbjørnen Grand Jury Prize for Grâce à Dieu (By the Grace of God).

«Det er en glede og ære å returnere til Berlin, hvor jeg bare har gode minner, 22 år etter premieren på Water Drops on Burning Rocks, adaptert etter Rainer Werner Fassbinder,» kommenterer François Ozon. «Den internasjonale filmfestivalen i Berlin er det ideelle stedet å oppdage Peter von Kant, som feirer min tilknytning som fransk regissør til tysk kultur. Takk for valget,» sier Ozon i en pressemelding.