Rystende  Venezia-favoritt

Filmen handler om en aldrende kvinne som leter etter sønnen hun fikk etter en ungdomsromanse i Irland for femti år siden. Skammen var stor i familien som sendte henne i kloster hvor hun føder en sønn og samtidig blir satt i tvangsarbeid i fire år på klosteret for å betale for fødselen. Sønnen blir hun fratatt. Han blir ”solgt” og adoptert bort av klosteret til en velstående amerikansk barnløs familie.

Stephen Frears film er basert på boka
The Lost Child of Philomena Lee av Martin Sixsmith. Han er tidligere BBC-journalist og pressetalsmannen for Tony Blair og boka bygger på virkelige hendelser. Filmen beskriver på en skremmende måte makten til den katolske kirken i Irland. Hovedpersonen, Philomena, lever fremdeles. Steve Coogan har rollen som Martin Sixsmith mens Judi Dench spiller Philomena. Filmen fikk trampeklapp etter pressevisningen i dag. Den filmen som skal slå
Philomena i kampen om Gulløven må være noe utenom det vanlige.

Både Steve Coogan og Judi Dench er fenomenale  sine roller som henholdsvis den råe journalisten og aldrende, forsiktige kvinnen som hver eneste dag i sitt liv har tenkt på hva som har skjedd med sønnen – og kun har ett ønske – å få vite at han har fått et godt liv. Jakten på sønnen er ikke enkel. Både klosteret og resten av den katolske kirke gjør hva de kan for å sabotere deres leting etter hennes sønn og sannheten.