Jubel for Erik Poppe i Montreal

Filmen handler om krigsfotgrafen Rebecca, og er i stor grad basert på Erik Poppes egne erfaringer som fotograf i konfliktområder. Rebecca spilles av Juliette Binoche, i andre roller Nikolaj Coster-Waldau, Larry Mullen jr og Mads Ousdal.

Ble helt satt ut

– Gårsdagen noe av det vakreste en filmskaper kan oppleve, sier Erik Poppe. Fra å sitte i mørket og jobbe natt og dag for å få denne filmen ferdig, beveget jeg meg ut i lyset og ble overfalt av amerikanere, canadiere, japanere, franskmenn og skandinaver som alle ville gratulere og juble over filmen. Jeg ble helt satt ut. Det var trampeklapp som varte over hele ettertekstene og de fem minuttene det tok. Jeg begynte å grine. Av utmattelse og av en ufattelig glede!

Utenfor kinoen ble vi alle møtt av en hærskare med entusiastiske publikummere og på pressekonferansen opplevde vi at alle i salen plutselig reiste seg og begynte å klappe når vi ankom, sier en rørt regissør.

Mads Ousdal er også tilstede i Montreal:

– Dette var en premiere i verdensklasse! Erik har laget en fantastisk film som treffer rett i mellomgulvet. Publikum er beveget og begeistret og fulle av lovord, og jeg smiler og takker og har antakelig brukt opp min sosiale kompetanse for lang tid fremover.

Sjelden god premiere

Utenlandsansvarlig Stine Oppgaard ved NFI er euforisk:

– Det har vært en fantastisk opplevelse å være med på verdenspremieren av
Tusen ganger god natt. Festivalen har et stort og entusiastisk publikum, men jeg har aldri vært med på en slik visning her i Montreal! Det var stående applaus etter også pressevisningen på morgenen, det er ikke hverdagskost. Regissør Per Fly som er her med sin film om Monica Zetterlund, takket etter visningen med følgende tekstbeskjed: «Tilllykke og heja Norge. Fantastisk film. Viktig og sanselig nærværende. Mange og store tillykker og respekt til Erik.»

Tusen ganger god natt  har Norgespremiere 18.oktober.