Grand Prix til Erik Poppe i Montreal

Da den amerikanske skuespillerinnen Kathleen Turner leste opp Tusen ganger god natt som vinner av kveldens to hovedpriser, ble det trampeklapp i hele salen. Poppe svarte med å løpe opp på scenen og ga henne et langt kyss midt på munnen. Hele salen brøt ut i vill jubel.

Trampeklapp

Erik Poppes stjernespekkede drama
Tusen ganger god natt som hadde verdenspremiere i Montreal på lørdag, ble mottatt med trampeklapp i en fullsatt sal med 1500 tilskuere. De andre visningene under festivalen har også vært utsolgt, og både publikum og bransjefolk har uttrykt stor begeistring for filmen. Poppe sa etter verdenspremieren at han var utmattet og ufattelig glad for mottakelsen og alle spontane tilbakemeldinger, og etter prisutdelingen har han enda mer å glede seg over.

Ør i hue

På telefon fra Montreal umiddelbart etter prisutdelingen, uttaler Erik Poppe: «Jeg er helt ør i hue, har vondt i magen og er lykkelig. Sjokket har satt seg i magen. Tidligere i kveld hadde jeg en lengre samtale med Juliette Binoche som for tiden befinner seg på innspilling i Berlin. Hun var like spent på utfallet av kvelden som vi har vært, og skulle gjerne vært tilstede. Hun sitter nå i Berlin og venter på telefon fra meg.»

Montreal World Film Festival er i klasse med Cannes, Berlin og Venezia, og er Canadas eneste såkalte A-festival. Filmene i hovedkonkurransen må ha enten verdens- eller internasjonal premiere. Den tsjekkiske regissøren Jiri Menzel som ledet årets jury, har sammen med den canadiske skuespillerinnen Caroline Dhavernas, Chicago filmfestivals sjef Michael Kutza, den spanske produsenten, regissør og manusforfatter Pedro Olea og den kinesiske filmregissør og forfatter Dai Sijie sett og vurdert alle de 20 spillefilmene i hovedkonkurransen.