«Som du ser meg» kjemper om nordisk filmpris

 
Som du ser meg, representert ved regissør og manusforfatter Dag Johan Haugerud og produsent Yngve Sæther, konkurrerer med en film fra hvert av de øvrige nordiske landene om den gjeve filmprisen. Siden Nordis Råds Filmpris ble opprettet i 2002  har ingen norsk  filmer vunnet.

Med spillefilmdebuten
Som du ser meg har Dag Johan Haugerud allerede vunnet Filmkritikerprisen, fem Kanon-priser og fire Amanda-priser, deriblant prisen for beste film og beste regi.

Nordisk råds filmpris er på 350.000 DKK og gis til en film som utmerker seg ved sin høye kunstneriske kvalitet og sterke forankring i den nordiske kulturen. Målet med prisen er blant annet å styrke det nordiske kulturfellesskapet og utvikle Norden som et kulturelt hjemmemarked.

De øvrige nominerte filmene er:

Danmark:

Jakten

Regi: Thomas Vinterberg

Finland:

Kerron sinulle kaiken (
Open Up to Me

Regi: Simo Halinen

 

Island:

Dypet

Regi: Baltasar Kormákur

 

Sverige:

Spise sove dø

Regi: Gabriela Pichler

 

Vinneren annonseres 30. oktober