Makaber sex og incest i Venezia

VENEZIA:
Moebius åpner med at en kvinne  oppdager at mannen er utro. Som hevn prøver hun å skjære av ham penisen mens han sover. Når det mislykkes, går hun løs på  deres tenåringssønn og skjærer av ham penisen – før hun spiser den.

Faren føler skyldfølelse og at han er årsaken til at sønnen har mistet penis. Derfor amputerer han sin egen for at sønnen skal få den transplantert. Det er bare begynnelsen på en meget makaber film som i tillegg også byr på incestscener.

Sør-koranske Kim Ki-Duk stakk av med Gulløven i fjor for
Pieta. Årets film,
Moebius, vises utenfor konkurransen
.

Sør-koreaneren hadde ikke noe problem med å få vist filme her på filmfestivalen i Venezia. Derimot har filmen blitt avvist tre ganger av den sørkoreanske filmsensureren. Til  slutt laget Kim Ki-Duk en fjerde versjon med nye scener som til slutt ble godtatt.

Heller ikke den versjonen er filmsensuren spesielt begeistret for: ” Filmens innhold er svært voldelig, skremmende og skadelig for et ungt publikum. De uetiske og usosiale utøvelsene av seksuell aktivitet mellom nære familiemedlemmer gjør at det bare egnet til visning begrenset grad.”