«Gudfaren»-regissør Francis Ford Coppola pøser inn over en milliard kroner av egne penger i filmen som skal bli hans magnum opus.

83-årige Francis Ford Coppola, 83 år, planlegger sitt kanskje mest ambisiøse prosjekt til nå når det endelig er på tide å filme «Megalopolis» – et gigantprosjekt han har jobbet med i over 30 år. «Gudfaren»-trilogien endret filmverden, og han er ikke ferdig ennå.

Coppola skrev manuset til filmen på 1980-tallet, og den legendariske «Gudfaren» og «Apokalypse nå!»-regissøren finansierer selv drømmeprosjektet med et budsjett på 120 millioner kroner – ca 1,2 milliarder norske kroner.

– Jeg kunne ikke brydd meg mindre om den økonomiske siden. Det betyr ingenting for meg, har han sagt i et intervju.

Og han bryr seg ikke om filmen er en økonomisk suksess, så lenge filmen blir slik han ønsker.

Handlingen er stort sett holdt seg skjult, men historien er angivelig satt i en alternativ realityversjon av New York City kalt «New Rome», men filmens offisielle logline slipper nye detaljer: «Romas skjebne hjemsøker en moderne verden som ikke er i stand til å løse sine egne sosiale problemer i denne episke historien om politisk ambisjon, geni og konfliktfylt kjærlighet.»

Banebrytende ny teknologi

For å realisere den store historien skal han filme på den toppmoderne The Prysm Stage i Atlanta, skriver Indiewire. Coppola planlegger å kombinere klassisk filmskaping med banebrytende ny teknologi – «en fot i fortiden og den andre i fremtiden», ifølge en pressemelding.

Det nybygde studioet lar filmskaperen låne en gigantisk LED-skjerm, ikke ulikt det Disney brukte til sine tv-serier som Star Wars-satsingen «The Mandalorian» for å sette skuespillere inn i kunstige miljøer. Dette vil imidlertid være første gang såkalte Volume-skjermer brukes på kinofilm.

Adam Driver og Shia LaBeouf leder et stjernespekket ensemble som også har Forest Whitaker, Nathalie Emmanuel, Jon Voight og Laurence Fishburne. Filmen sies å finne sted i en alternativ versjon av New York, der det gamle Roma og dets skjebne påvirker den moderne verden. I sentrum står en arkitekt som ønsker å gjenoppbygge metropolen New Roma etter en katastrofe.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen