Coppola bruker banebrytende teknologi i den nye storfilmen «Megalopolis»

«Gudfaren»-regissør Francis Ford Coppola pøser inn over en milliard kroner av egne penger i filmen som skal bli hans magnum opus.

83-årige Francis Ford Coppola, 83 år, planlegger sitt kanskje mest ambisiøse prosjekt til nå når det endelig er på tide å filme «Megalopolis» – et gigantprosjekt han har jobbet med i over 30 år. «Gudfaren»-trilogien endret filmverden, og han er ikke ferdig ennå.

Coppola skrev manuset til filmen på 1980-tallet, og den legendariske «Gudfaren» og «Apokalypse nå!»-regissøren finansierer selv drømmeprosjektet med et budsjett på 120 millioner kroner – ca 1,2 milliarder norske kroner.

– Jeg kunne ikke brydd meg mindre om den økonomiske siden. Det betyr ingenting for meg, har han sagt i et intervju.

Og han bryr seg ikke om filmen er en økonomisk suksess, så lenge filmen blir slik han ønsker.

Handlingen er stort sett holdt seg skjult, men historien er angivelig satt i en alternativ realityversjon av New York City kalt «New Rome», men filmens offisielle logline slipper nye detaljer: «Romas skjebne hjemsøker en moderne verden som ikke er i stand til å løse sine egne sosiale problemer i denne episke historien om politisk ambisjon, geni og konfliktfylt kjærlighet.»

Banebrytende ny teknologi

For å realisere den store historien skal han filme på den toppmoderne The Prysm Stage i Atlanta, skriver Indiewire. Coppola planlegger å kombinere klassisk filmskaping med banebrytende ny teknologi – «en fot i fortiden og den andre i fremtiden», ifølge en pressemelding.

Det nybygde studioet lar filmskaperen låne en gigantisk LED-skjerm, ikke ulikt det Disney brukte til sine tv-serier som Star Wars-satsingen «The Mandalorian» for å sette skuespillere inn i kunstige miljøer. Dette vil imidlertid være første gang såkalte Volume-skjermer brukes på kinofilm.

Adam Driver og Shia LaBeouf leder et stjernespekket ensemble som også har Forest Whitaker, Nathalie Emmanuel, Jon Voight og Laurence Fishburne. Filmen sies å finne sted i en alternativ versjon av New York, der det gamle Roma og dets skjebne påvirker den moderne verden. I sentrum står en arkitekt som ønsker å gjenoppbygge metropolen New Roma etter en katastrofe.