Oslo Pix Pop-up er i gang

Oslo Pix i juni ble avlyst. I stedet har man sastet på mindre popup-festivaler med utdrag fra det originale programmet.

Tirsdag 25. august vises  dokumentaren The Story of Plastic på SALT.  Filmen setter fokus på en av vår tids største trusler – plasten!  Visningen innledes med en samtale om politiske og miljømessige utfordringer knyttet til produksjon og resirkulering av plast. I panelet sitter Fredrik Myhre fra WWF, og generalsekretær Maren Esmark fra Naturvernforbundet.

SE HELE PROGRAMMET HER

Rapport fra Midt-Østen: This is Not a Movie

Den prisvinnende og omdiskuterte journalisten Robert Fisk har vært bosatt i Libanon og Midtøsten siden 70-tallet. This is Not a Movie følger Fisk på reportasjereiser i regionen, og setter den nye mediehverdagen, og vilkårene for journalistikk og ytringsfrihet under lupen.

Før visningen i Vika 1 onsdag 26. august kl 17.30 holdes en kort intro ved Khaled Zaza, jurist og medarrangør av solidaritetsmarkeringen OSLO: Solidaritet med Libanon som ble holdt foran Stortinget 11. august.

Jubileumsvisning: Showgirls 25 år


Pinlig. Overspilt. Misogyn. Kritikerne vendte seg bort i avsky da Paul Verhoevens Showgirls hadde premiere i 1995. Siden den gang har filmen vokst i anseelse hos mange. Er den et misforstått mesterverk? Eller er den bare en drittfilm?

I samarbeid med Vega Scene og Montages markerer vi den omstridte kalkunens 25 års-jubileum fredag 28. august kl 21.00, og gir deg muligheten til å felle din egen dom. Kurator ved Cinemateket (og Verhoeven-ekspert) Hege Jaer innleder visningen.

Samme kveld har du anledning til å varme opp med dokumentaren You Don’t Nomi, som tar for seg spetakkelet Showgirls skapte i sin tid og kultstatusen den har oppnådd i dag.