«Tenet» får mildt sagt blandet mottakelse hos kritikerne

Tenet har vært kinoenes store håp – filmen som skal redde kinohøsten. Kl 18 fredag var deadline for internasjonale anmeldelser og responsen er svært blandet. En humørløs skuffelse, skriver en kritiker.

«…Tenet er ikke er en film det ikke er verdt å ta nervøs og tapper en tur på kino for å se, uansett hvor trygg den er. Jeg er ikke en gang sikker på at det om fem år vil være verdt å holde se den på tv», skriver The Guardians Chatherine Soard og gi den 2 av 5 stjerner.

«Christopher Nolans lenge etterlengtede tidssprell er en humørløs skuffelse. Tenet er stor og ambisiøs, men Nolan er mer fanget opp i sine egne intriger enn noen gang tidliger,» skriver IndieWire-kritiker Mike McCahill og gir filmen C- på en skala fra A – F.

Noe mer positiv er svenske Aftonbladets anmelder Jens Peterson og gir den 3 av 5 stjerner: «Tenet er en spektakulær ny start på kino høsten. I likhet med Christopher Nolans tidligere store filmer Inception og Interstellar, er det også en krevende leksjon som ønsker å få publikums hjerner til å gruble over tid og rom.»

BBC Culture-anmelder Nicholas Barber er heller ikke fornøyd: «Christopher Nolans siste film er Hollywoods første slipp på seks måneder, men den kollapser under tyngden av alle plottstrenger og konsepter som er lagt inn i den,» skriver han og gir den 3 av 5 stjerner.