Indonesia truer med å deportere «Indiana Jones»

Det var under en dokumentarinnspilling  at Harrison Ford (71) konfronterte Indonesias skogbruksminister Zulkifi Hasan. Ford passet på å ta opp både ulovlig skogshogst og klimaforandringene i sitt intervju og gjorde ministeren så sint at han direkte truet med å utvise skuespilleren fra landet.

”Han har intet privilegium”

– Det finnes ikke noe privilegium som gjør at han kan bli bare fordi han er skuespiller. Det må stilles spørsmål rundt hans virksomhet og de som hjelper ham i Indonesia. Vi må få rede på hva deres motiv er når de trakasserer en statlig institusjon, sier talsmannen til Indonesias president til nyhetsbyrået Antara i følge The Guardian.

Talmannen fortsetter:

– Om det trengs kommer vi til å deportere ham.

Spiller inn dokumentar

Filmstjernen spiller  akkurat nå inn en dokumentar om klimaforandringer og reiser rundt i Indonesia for å intervjue aktivister og politikere. Under besøket har han vært vinte til ulovlig skogavvirkning  i en nasjonalpark og spurte ministeren om hvordan det kunne skje.

Dokumentaren skal sendes i USA våren 2014. Også Matt Damon og Arnold Schwarzenegger skal medvirke i filmen.