Oscar-nominert film beskyldes for plagiat

Regissør Spike Jonze har allerede vunnet en Golden Globe for blant annet beste manus med filmen
Her og filmen er nominert til Oscar i flere kategorier – inkludert Beste originalmanus. Men i henhold til to manusforfatterne er det ingenting som er originalt med
Her.

Forelsket i operativsystemet

Ideen er nemlig stjålet lyder anklagen fra Sachin Gadh og Jonathan Sender, ifølge TMZ . I
Her spiller Joaquin Phoenix en ensom forfatter. Når han får et nytt operativsystem for datamaskinen sin, viser det seg at det er kontrollert av en kvinnelig stemme med personlighet Operativsystemet heter Samantha, og har Scarlett Johansson stemme.

Hovedpersonen ender opp med å forelske seg  i Samantha, som også kan overføres til smarttelefonen hans, og hun kan derfor ta tale med ham overalt.

Ble avvist

Det minner litt for mye om handlingen i komedien
Belv  som Sachin Gadh og Jonathan Sender skrev i 2011, mener de to. I
Belv er det også snakk om en hovedperson som får hjelp i kjærlighetslivet  ved å snakke med  mobiltelefonen, som i dette tilfellet fungerer som en venn.

Sachin Gadh og Jonathan Sender sendte i 2011 historien inn til  talentbyrået Creative Artists Agency, som blant annet representerer Spike Jonze. Agentbyrået avviste dem med beskjed om at de ikke tok i mot uoppfordrede manuser.

Spike Jonze er best kjent for å stå bak filmer som
Being John Malkovich  (1999) og
Adaptation  (2002) .

Her går for øyeblikket på norske kinoer og er nominert til Oscar i kategorien beste originale filmmanus, beste film og beste sang.