Feriemordere

Hvilken liflig følelse for en sosialrealisme-skeptiker å se sjangeren radbrukket som her! Ben Wheatley er kanskje det største talentet i britisk film, og akkurat som hans forrige, den fabelaktige
Kill List, starter
Sightseers i et Mike Leigh-aktig landskap. Men der
Kill List gradvis blir mer og mer skrudd når en sjangerfilm lister seg inn på de intetanende rollefigurene, noe som til slutt resulterer i en totalt surrealistisk og eksepsjonelt skremmende film, annonseres hensiktene tidlig i den mer løssluppent lekende
Sightseers.

Med en friskhet og en slående stilsikkerhet i alle sjangerbrytningene, er
Sightseers en blanding av sosialrealisme, satire over middelmådige liv, leken fransk nybølge, splatterfilm og usedvanlig absurd, svart komedie. I historiens første feriemorderfilm følger vi et par på en patetisk campingtur, der mannens nærtagenhet gjør det umulig for ham ikke å myrde en rekke personer. Hans resolutt middelmådige kjæreste innser snart det befriende ved prosjektet, og slutter seg henrykt til myrderiene. Steve Oram er perfekt, men Alice Lowe bommer etter hvert en anelse på tonen i visse scener, noe som dytter filmen ned fra mesterverk til «bare» eksepsjonelt god.