Google-briller forbys på kinoer

Med en gang filmvisningen starter må besøkende hos den amerikanske kinokjeden Alamo Drafthouse Cinema ta av seg sine Google-briller.

– Vi har snakket om dette potensielle forbudet i over ett år. Googel gjorde noen tidlige demonstrasjoner av brillene her i Austin og da testet jeg dem. Allerede da la jeg merke til det potensielle piratkopieringsproblemet som de i representerer for kinoer. Jeg besluttet å utsette en avgjørelse inntil vi begynte å se dem i kinosalene. Det skjedde denne måneden, sier Tim League, direktør  på Alamo Drafthouse Cinema til Deadline Hollywood.

Innspillingsfunksjon

Beskjeden kommer i etterkant av at en mann hadde på seg briller som hadde en innebygd videoinnspillingsfunksjon under visningen av filmen
Jack Ryan: Shadow Recruit i delstaten Ohio tidigere i år. Hendelsen ledde blant annet til at mannen ble forhørt av statlige sikkerhetsagenter og at kinokjeden AMC forbød Google-brillene på kino.

Muligheter

Google-brillene byr også på store muligheter for både filmskapere og filminteresserte. Allerede nå finnes det et større Google-brilleproduserte filmer på Youtube og brukerne skal kunne se en filmtrailer direkte i brillene ved bare å se på filmplakaten.

Google begynte å selge brillene i USA i mai til en pris av ca ti tusen norske kroner.