Imitasjonene og livet

 

I den opprinnelige seks episoders tv-serien
The Trip dro de britiske komikerne/skuespillerne Steve Coogan og Rob Brydon på tur i Nord-England for å skrive en artikkelserie om deres restaurantbesøk der. I oppfølgeren legger de ut på en ny gastronomisk så vel som geografisk reise, denne gang som tittelen røper til Italia. Igjen lanseres serien i tillegg i en kortere kinofilmutgave – kanskje ikke fullstendig nødvendig, men like fullt velfungerende også i dette formatet.

Mye er med andre ord uforandret, men hvorfor skal man tukle med det perfekte –
The Trip er jo noe av det ypperste som er kommet av britisk humor de siste årene. Selv hadde jeg lengtet etter å få tilbringe mer tid med de kjeklende mennene og deres evinnelige rivalisering – som først og fremst dreier seg om hvem som gir de beste imitasjonen av folk som Michael Caine, Clint Eastwood og hele rekka av Bond-skuespillere (noen er med andre ord nye, mens andre er gledelige gjenhør). Tonen er imidlertid noe mer kameratslig som en følge av forrige turs bonding, og nå er det den godt gifte småbarnsfaren Brydon som skal ledes ut i fristelse.

Til tross for at både han og Coogan spiller fiksjonaliserte og ikke overdrevent sympatiske utgaver av seg selv, oppleves
The Trip som annerledes – en anelse ærligere og ærlig talt også morsommere – enn
Curb Your Enthusiasm og dens danske og norske avleggere. Mitt ferietips er derfor en tur på kino for å se to pratsomme, middelaldrende menn dra til Italia for å nyte maten og omgivelsene der. Selv om det sannsynligvis vil gi medsmak for å se hele serien på tv innen sommeren er omme.