Norsk stjernelag i nederlandsk-norsk samproduksjon

Filmen er basert på boken ”Aldri sove mer” av nederlandske Willem Frederik Hermans fra 1966. ”Aldri sove mere” er den mest populære boken i Nederland i moderne tid, og handler om to unge geologers ekspedisjon på Finnmarksvidda på leting etter spor av meteoritter.

En av fimens hovedroller bekles av Pål Sverre Hagen. Med seg på laget har han Thorbjørn Harr og Anders Baasmo Christiansen i viktige roller.

– Vi har store forventninger til dette filmprosjektet som kan slå gjennom både i Nederland og i Europa, men som også burde kunne nå en betydelig målgruppe i Norge ikke minst siden vi har fått på plass et stjernelag av norske skuespillere”, sier norsk co-produsent Aage Aaberge i Neofilm.

Filmen forteller historien om Alfred Issendorf, en ung nederlandsk geolog som reiser med en gruppe nordmenn til Finnmark. Pål Sverre Hagen spiller den norske studenten Arne som forsøker å guide den nederlandske medstudenten i møte med barsk norsk natur. Sammen skal de utforske en teori Alfreds far og professor har om at kraterne i det nord norske landskapet er skapt av meteorer.

Aldri sove mer regisseres av nederlandske Boudewijn Koole. Koole hadde sin spillefilmdebut i 2012 med den
Kauwboy som stakk av med en rekke priser på barne-og undomsfilmfestivaler samme år.Boudewijn Koole fikk også pri9sen for beste debut på European Film Awards.

”Å få lage
Aldri sove mer er for meg en stor drøm. Jeg er veldig glad og stolt over at jeg har fått tillit av arvingene til forfatter Willem Frederik Hermans, til å lage film av dette mesterverket. Naturlig nok er jeg veldig fornøyd med de norske skuespillerne jeg har fått med meg på laget, og ser frem til å starte opptakene i storslått norsk natur med Pål Sverre Hagen, Anders Baasmo Christiansen og Thorbjørn Harr» – sier Boudewijn Koole.

Boken ble utgitt i Norge i 1992 med tittelen “Aldri sove mer” og ble tatt i mot med gode anmeldelser.

Norsk coproduksjon

Filmen produseres av nederlandske KeyFilm BV ved produsent Hanneke Niens i co-produksjon med Aage Aaberge i Neofilm, og i samarbeid med FilmCamp, Nordisk Film og TrustNordisk. Filmen har fått støtte fra Nederlandsk filmfond, Cobo, Norsk Filminstitutt og FilmCamp Norge.

I rollen som Alfred Issendorf møter vi den unge og talentfulle nederlandske Reinout Scholten van Aschat.

Filmen forventes å få norsk premiere våren 2015.