Sony har fått 200 kinoer til å sette opp The Interview

Den kontroversielle filmen har vært årsaken til både cyber-angrep og alvorlige trusler mot flere kinoer i USA.

Nå vil flere kinoer vise filmen. Det gjelder blant annet kinokjeden The Alamo Drafthouse Cinema  som har 11 kinoer rundt om i USA og Plaza Theatre i Atlanta  som skriver på sin Twitter-profil at de vil de vise filmen fra 25. desember.

Sony, som ellers hadde trukket filmen tilbake , bekrefter i en pressemelding at filmen vil ha premiere på et begrenset antall kinoer.

Filmen
The Interview  er en komedie om to journalister ( spilt av Seth Rogen og James Franco ) som besøker Nord-Korea for å myrde lederen Kim Jong -un.

Filmen, om et planlagt angrep på den nåværende nordkoreanske lederen Kim Jong -un , har vært på toppen av den politiske dagsorden i USA og cyberangrepet i ​​slutten av november mot Sonyhar blitt kalt den verste som er gjennomført i USA.

 

Kritikk fra Obama

President Barack Obama har kritisert Sony for å trekke filmen tilbake, og han har uttrykt irritasjon at filmselskapet ikke kontakte ham før de tok beslutningen.

Hackere har kommet med trusler mot kinogjengere som vil se komedien og vist til 11.september.

FBI slo fast den  19. desember at de har tilstrekkelig informasjon til å konkludere med at den nordkoreanske regjeringen står bak de oppsiktsvekkende cyber-angrepet.