Kari Bremnes gjør filmkarriere

Filmkameratene som står bak suksesser som
Børning, Max Manus og
Kampen om tungvannet er produsent.

Kings Bay  utspiller seg i Tromsø i dag der Nordlysjournalisten Harrieth ”Harri” Hansen sliter for å holde hodet over vannet både på jobben og i privatlivet. Livet har på en måte kjørt fra henne. En dag mottar hun en anonym pakke og det blir innledningen til en intens spenningshistorie. Bakteppet er gruveulykken på Svalbard i 1963 som førte til at Einar Gerhardsen gikk av som statsminister og Norge fikk den første borgerlige regjering på 30 år.

Maktspill

Ideen til
Kings Bay kommer fra regissør Stig Svendsen og hans bror Ole Arild Svendsen som har jobbet med konseptet siden 2008. Stig Svendsen har stått for manuset og skal også ha regien. Svendsen har tidligere regissert
Radiopirtatene og den amerikanske thrilleren
Elevator.

– I de årene vi har forsøkt å få filmen laget har virkeligheten på en måte innhentet oss, sier Svendsen. – I dag er det ikke lenger noen som har illusjoner om konspirasjon, storpolitisk maktspill, og avlytting. Det blinker også gult for den pressefriheten vi så lenge har nytt godt av”.

Fra musikk til film

Kari Bremnes er mest kjent for sin fantastiske karriere innenfor musikken. Men hun har faktisk mange års erfaring som journalist bl.a. i Aftenposten og Nationen. ”Kari har vist gjennom flere prøvefilminger at hun er mer enn kvalifisert for denne rollen” sier Svendsen. ”Vårt største problem var faktisk å overtale henne til å ta rollen fordi musikkarrieren virkelig har tatt av de siste årene. Og da hun sa ja fikk vi et nytt problem: hvordan vi skulle få henne til å se litt herjet ut”.


Kings Bay
er en film som tydelig er hjemmehørende i Nord-Norge. Både Kari Bremnes og Stig Svendsen kommer fra landsdelen og halvparten av stab, skuespillere og statister er nordnorske, hovedsakelig fra Troms. FilmCamp i Målselv er medprodusent og investor i prosjektet ”Vi bestemte oss tidlig for å investere i filmen både fordi dette er noe så sjeldent som et politisk samtidsdrama og fordi prosjektet er solid forankret i vår landsdel” sier direktør Kjetil Jensberg i FilmCamp. Det forhandles også med andre lokale fond om deltagelse i prosjektet.