«Løvekvinnen» åpner filmfestivalen i Haugesund

Filmen er basert på Erik Fosnes Hansens roman med samme navn og er regissert at Vibeke Idsøe.

– Det er en stor glede å åpne filmfestivalen med
Løvekvinnen! Filmen er et storslagent drama med en helt unik hovedperson, men med en universell appell. Historien om det ensomme barnet som ikke passer inn, men som likevel finner en vei til oppreisning og aksept, er en både rørende og opprørende historie som alle vil kjenne seg igjen i, sier festival- og programsjef Tonje Hardersen.

Filmens produsent John M. Jacobsen er også glad for å være tilbake i Haugesund, etter at han åpnet festivalen i 1998 med Bare skyer beveger stjernene.

– At den norske filmfestivalen har valgt
Løvekvinnen som sin åpningsfilm er vi veldig glade for. Jeg mener at filmen har blitt det vi håpet på da vi startet: en internasjonal storfilm som griper tak i følelsene dine og som er imponerende å se på, sier Jacobsen. – Det synet later til å deles ute i verden der filmen allerede er sikret distribusjon i over 40 land, lenge før den foreligger ferdig. I mine 30 år som filmprodusent har jeg aldri opplevd maken til forhåndsinteresse, fortsetter han.

 

Spektakulære scener

Løvekvinnen er regissert av Vibeke Idsøe som brakdebuterte med
Jakten på nyresteinen i 1996. I 2005 fikk hun også stor oppmerksomhet for sin forrige film
37 ½, om kvinner som ser ungdommen forsvinne i bakspeilet. Dette blir første gang at regissøren har med film i Den norske filmfestivalen.

– Jeg er veldig stolt over at
Løvekvinnen er valgt til å åpne filmfestivalen i Haugesund. Det har vært en fantastisk historie å filmatisere og jeg er takknemlig og stolt over å ha hatt med meg de aller beste kreftene i Skandinavia, Irland og Tyskland. Både foran og bak kamera. Det er en norsk historie som kunne ha funnet sted hvor som helst i verden. En historie om annerledeshet som jeg tror de aller fleste vil kjenne seg igjen i, sier regissør Idsøe.

 

Løvekvinnen

I en liten stasjonsby i Norge, en stjerneklar vinternatt i 1912, kommer det lille barnet Eva Arctander til verden. Hennes mor Ruth dør i barsel og faren Gustav sitter tilbake med et barn helt ulikt noe man har sett før: Hun er dekket av langt lyst hår over hele kroppen.

Gustav skammer seg over barnet, han lukker henne inne i leiligheten på stasjonen og overlater til barnepike Hannah å ta seg av omsorgen. Hannah blir glad i Eva og kjemper for hennes rett til å bli behandlet som alle andre.

Filmen har et stjernelag foran kamera, anført av Rolf Lassgård som spiller Gustav og som nylig vant Guldbaggen i Sverige som Årets beste skuespiller for
En mann ved navn Ove. Rollen som Eva bekles av tre unge skuespillere på forskjellig alderstrinn, Aurora Lindseth-Løkka, Mathilde T. H. Storm og Ida Ursin-Holm. I andre roller finner vi bl.a. Kåre Conradi, Rolf Kristian Larsen, Kjersti Tveterås, Lisa Loven Kongsli, Henrik Mestad og fra Danmark Karen-Lise Mynster, Lars Knutzon og Connie Nielsen. Fra Tyskland deltar blant annet Ken Duken som vi så som gestaposjef Fehmer i
Max Manus.

Løvekvinnen er produsert av John M. Jacobsen, Reza Bahar og Marcus B. Brodersen. Den distribueres av Nordisk Film Distribusjon og får ordinær kinopremiere 26. august.