Spektakulær premierevisning av «Kongens Nei» på Oscarsborg Festning

Festningen har spilt en sentral rolle i forsvaret av landet og hovedstaden gjennom 150 år, herunder aprildagene 1940 som er utgangspunktet for handlingene i filmen.

Visningen vil finne sted kun få meter fra kanonene, omringet av historiske bygg, minnesmerker og autentiske kulisser. Det planlegges et storslagent program med representanter fra filmen, Kommandanten og annen militær tilstedeværelse tilstede.

– Vi er svært glade for å kunne invitere til denne unike visningen, sier festningsforvalter Merete Thorne. – Aldri før har en film som beskriver hendelsene 9. april 1940 blitt vist i så spektakulære og betydningsfulle omgivelser og store deler av filminnspillingen foregikk jo også nettopp her. Premierevisningen i Borggården vil gi publikum en uforglemmelig opplevelse! Her får man bli med gjennom de dramatiske timene på stedet hvor de store beslutningene ble tatt for over 70 år siden, sier Thorne.

Den spektakulære visningen er et samarbeid mellom Oscarsborg Hotel & Resort, Nordisk Film Distribusjon og produksjonsselskapet Paradox.

– Vi hadde fantastiske dager på Oscarsborg under opptakene, sier Jan Petter Dickman i Paradox. – Støtten vi fikk fra alle på festningen var uvurderlig for oss. Det er derfor med stor glede vi nå returnerer for å vise
Kongens nei i disse fantastiske omgivelsene, sier Dickman.

Kongens nei er regissert av Erik Poppe med Jesper Christensen i rollen som kong Haakon og Anders Baasmo Christiansen i rollen som kronprins Olav.