«Kjempen» åpner Kosmorama 2017

I tillegg vant den Guldbaggen for beste manus og beste kostyme.

Kjempen er en film om tro, håp og kjærlighet, og ikke minst petanque!  Den inneholder blant annet et petanque-kast som vil skrive seg inn i filmhistorien, forteller direktør i Kosmorama Silje Engeness.

Kjempen er første helaftens spillefilm fra Johannes Nyholm. Han tok verden med storm med kortfilmen
Las Palmas som har blitt vist nærmere 20 millioner ganger på Youtube. Nyholm er kjent for å utvikle helt enestående filmatiske univers, noe som også gjenspeiler seg drømmende og hjertevarme spillefilmen.

 

Underdog

I
Kjempen møter vi Rikard (Christian Andrén) som har en medfødt misdannelse, er autist og kortvokst. Alt som er viktig i verden er petanque, bestevennen Roland (Johan Kylén) og mammaen hans. Da Rikard ble født ble han tatt fra moren som nå lever ensom og isolert i en leilighet overfylt av rot og minner. Rikard prøver å nå inn til henne, men får bare kontakt gjennom den smale postluka i døra hennes.

Rikard er overbevist om at han vil få mora tilbake hvis han bare kan få til det perfekte kastet og dermed vinne det nordiske mesterskapet i petanque. Men når han blir utestengt fra petanque-laget og verden rundt ham gradvis begynner å falle fra hverandre, nærmer Kjempen seg.

Kjempen er utradisjonell i stil, den vekker de gode følelsene hos publikum og spiller på strengene som gjør at vi heier fram underdoggen, en refleks jeg tror er viktigere enn på lenge, sier Engeness.

Skuespillerne Johan Kylén (kjent fra
Millennium-serien) og Christian Andrén kommer til premieren. Andrén er amatørskuespiller  og har alltid drømt om en karriere som skuespiller.

I forbindelse med Kosmoramas offisielle åpning deler Kosmorama også ut NTNU Filmpris for andre år på rad til en sentral filmarbeider/aktør i regionen.

Kjempen åpner den 13. Kosmorama, tirsdag 7. mars kl. 20.00.