Se de første levende bildene fra «Askeladden – I Dovregubbens hall»

29. september er det kinopremiere på familiefilmen A
skeladden –
I Dovregubbens hall, den første spektakulære, helaftens kinofilmen basert på norske folkeeventyr. I filmen blir vi tatt med til et rikt univers, og det blir gjensyn med kjente og kjære eventyrskikkelser fra Asbjørnsen og Moes eventyr. Nå er teasertraileren klar! 

– Askeladden – I Doveregubbens hall er et helt nyskrevet eventyr for dagens kinopublikum, der vi har hentet en rekke elementer og inspirasjon fra Asbjørnsen og Moes samling; en av våre største nasjonalskatter, sier produsent Åshild Ramborg.

Storslagne eventyr blir levende for første gang

– Dette blir første gang vi får se Askeladden og hans univers i live-action på det store lerretet, med et stjernelag av unge og mer etablerte norske skuespillere, sier Ramborg. – Folkeeventyrene våre har alt en kan ønske seg av en kinofilm! Det blir spektakulære scener, spenning og humor for både barn og voksne, når karakterer som Per, Pål og Espen Askeladd, Nøkken, Stubbekjerringa, Huldra og selveste Dovregubben nå blir revitalisert for den oppvoksende generasjon.

 

Askeladden – i Dovregubbens hall er blant annet spilt inn ved Vøringsfossen og på Gaustatoppen.

 

– Underveis i opptak har det vært fantastisk å oppleve at dette eventyruniverset, som jeg alltid har hatt et så sterkt forhold til, blir levende foran kamera. Det er på mange måter en eventyrlig opplevelse. Jeg har hatt med meg et knippe svært gode skuespillere, og sammen har vi skapt det jeg opplever er en fin balanse mellom eventyr, humor og spenning, sier regissør Mikkel Brænne Sandemose.

I filmens roller finner vi blant annet Thorbjørn Harr (
Vikings), Allan Hyde (
True Blood), Synnøve Macody Lund (
Hodejegerne), Mads Sjøgård Pettersen (
Nobel), Gisken Armand (
Gilberts grusomme hevn), Gard B. Eidsvold (
Doktor Proktors tidsbadekar) og Vebjørn Enger (K
ompani Orheim) som selveste Askeladden. 

 

Mer Askeladden

Tidligere i år fikk regissør Mikkel Brænne Sandemose og Maipo Film tildelt produksjonstilskudd av NFI til den andre filmen i rekken, Askeladden – I Soria Moria slott.

– Espen Askeladd er en utrolig spennende karakter, derfor er det så morsomt at jeg får anledning til å videreføre dette eventyrlige universet i en ny film. En film som skal belyse flere sider av Askeladden, og ikke minst gir ham nye prøvelser og utfordringer som bare hans nysgjerrighet og oppfinnsomhet kan få ham helskinnet gjennom, sier Brænne Sandemose.

 

Espen Askeladd

Vi er i Norge, en gang for lenge, lenge siden. Den fattige bondesønnen Espen Askeladd og brødrene hans begir seg ut på en farefull ferd for å redde kongerikets prinsesse, så de kan bruke belønningen til å gjenoppbygge familiegården. Prinsessen er kidnappet av selveste Dovregubben; et grusomt troll som sies å være umulig å bekjempe.

 

Bak kamera

Bak kamera finner vi regissør Mikkel Brænne Sandemose, som sist gjorde suksess med filmen
Gåten Ragnarok – sett av over 250.000 på norske kinoer. Resten av laget består av manusforfatterne Aleksander Kirkwood Brown og Espen Enger, samt produsent Åshild Ramborg og Synnøve Hørsdal fra Maipo Film.