Filmfestivalen i Venezia går som planlagt

Festivalen i Venezia beholder datoene 2.-12. september. Det sier Luca Zaia, guvernør i Veneto-regionen i en pressemelding.

Det er ventet at Italia snart vil ha lettet på begrensningene for reiser  -og kinoene i Italia åpner igjen 15. juni. 2020-festivalen starter i september, men sannsynligvis med et noe nedjustert omfang med færre filmer i programmet. Den nåværende produksjonsstansen over hele verden forventes å påvirke tprogrammet som blir presentert i juli. Både Hollywood og strømmegigantene har brukt Venezia som lanseringssted for sine Oscar-favoritter.

Færre stjerner

Det blir en festival med garantert færre stjerner. En god del av stjernene vil nok være skeptiske til å reise dit, men vel så viktig er det at nok mange er kontraktbundet til å holde seg unna festivaler for ikke å sette kommende innspillinger i fare.

Venezia vil være den første store filmfestivalen som ble lansert etter coronapandemien etter at årets filmfestival i Cannes ble avlyst i mai.

En trøst for alle filmelskere vil være Youtube sin globale filmfestival We Are One, som starter på fredag. Programmet er ennå ikke presentert, men de lover gratis filmer fra alle de store festivalene.