Se nå gratis: Episk Batmobile-dokumentar

Dokumentaren tar for seg fem Batmobiles fra 60-tallet til  The Dark Knight Trilogy. Hollywood har skapt mer enn noen få ikoniske filmbiler gjennom årene, men det er vanskelig å argumentere mot at Batmobile er den mest ikoniske av dem alle.

Mens biler som Back to the Future DeLorean eller Smokey og Bandit’s Trans Am spenner over noen filmer i løpet av noen år, har Batmobile holdt ut i forskjellige former på TV og kinolerretet i over et halvt århundre.

Historien til Batmobile går tilbake til Detective Comics nummer 27 fra mai 1939 som også var utgaven som introduserte batsuiten for verden. Siden introduksjonen av Batman har fans sett et imponerende utvalg av superheltebilen – en liste som inkluderer mer enn 250 bildesign! I tegneserien ble den avbildet som en ganske vanlig rød bil, og den ble brukt både av Batman og Bruce Wayne.

Nylig slapp Warner Bros. Entertainment den timelange Batmobile-dokumentaren på YouTube med alle slags informasjon bak kulissene og kule bilder, er det definitivt noe å se på. Den eneste ulempen er dokumentaren fra 2012, så vi får ikke se Batmobiles brukt i Zach Synder-filmene Batman v Superman eller Justice League.

Naturligvis starter det hele med den originale Batmobile som er bygget av den legendariske bilskaperen George Barris. Da tv-serien fra 1966 fikk grønt lys, fikk Barris et budsjett på $ 15 000 til å bygge en Batmobile, og 15 dager til å gjøre det. Utrolig nok skapte det mange synes er den mest ikoniske Batmobile av dem alle.

Derfra flytter dokumentaren til Michael Keatons Batman i 1989. Utformingen av den bilen inkluderte faktisk et lappeteppe av deler, for eksempel frontlykter fra en Honda, baklykter fra en Ferrari, et bensinlokk fra en stor buss, og en jetdyse bak fra et Vulcan-bombefly. Fremover til Val Kilmer-tiden med Batman Forever, tok Batmobile en mer organisk form, og det temaet fortsatte med George Clooneys Batman and Robin.