Tom Hanks blir en mann med navn Ove

Tom Hanks skal spille hovedrollen i en amerikansk versjon av den svenske suksessfilmen
En mann ved navn Ove. SF Studios som produserte den svenske filmen, skal produsere nyinnspillingen sammen med Tom Hanks´ produksjonsselskap Playtone. Filmens produsenter er Fredrik Wikström Nicastro, Tom Hanks, Gary Goetzman og Rita Wilson.

En mann ved navn Ove er basert på Fredrik Backmans suksessroman med samme navn fra 2012. Boken har hatt stor suksess også internasjonalt og er oversatt til 43 språk. Boken har vært nr.1 på New York Times bestselger liste og har ligget på listen i hele 77 uker i strekk.

– Jeg er overveldet og dypt beæret over denne interessen, men jeg vil holde fast ved at det er en direkte konsekvens av den svenske produksjonen som ble laget i 2015. Denne nye produksjonen er først og fremst en utmerkelse til deres arbeid og fine tolkning av Oves historie, sier Fredrik Backman, forfatteren av «En mann ved navn Ove».

 

Satser internasjonalt

Den amerikanske versjonen av
En mann ved navn Ove er en av flere produksjoner i SF Studios satsning på produksjon av engelskspråklige filmer for det internasjonale markedet. Andre filmer i denne satsingen er kinoaktuelle
Borg,
Horizon Line med manus av Josh Campbell og Matt Stuecken og
I am Victor basert på en kommende roman av Jo Nesbø, i regi av Baltasar Kormakur.