Finsk remake av «Norske byggeklosser»

Det er helt utrolig, sier filmens produsenter Jørgen Storm Rosenberg og Kjetil Omberg.  – At det var Finland som først skulle kaste seg på en oppussings-komedie var en smule overraskende.

– Vi har jo kun vært på kino i to uker, og allerede nå har våre naboland lagt merke til filmen. Vi har også blitt kontaktet av et dansk produksjonsselskap, men der er ingen ting avgjort enda.

Nordiske nyinnspillinger er ikke noe nytt. Noen av de største skandinaviske suksssene har nettopp vært basert på de danske Olsenbanden-filmen som ble nynspilt i både Norge og Sverige som henholdsvis Olsenbanden og Jönssonligaen.

 

Finsk suksess

Mannen bak den finske versjonen er ingen hvem som helst. Taneli Mustonen står bak en tidenes største finske filmer, publikumsfavoritten
Klassefesten, (Luokkakokous) som var en remake av en dansk film. Den kom ut i 2015 og trakk flere publikumere til kinoene enn
Star Wars: The Force Awakens.

– Dette er en mann som vet veldig godt hva det vil si å ta et kjent konsept og plassere det i denfFinske virkelighet, forteller de to norske produsentene.

Hvilken komiker som skal spille alle rollene Atle Antonsen gestalter er enda ikke avklart. Den finske versjonen skal spilles inn i 2019.